Blog
Nuage Groupe
Nuage Groupe

A Nuage kulcsszerepet vállalt a Keler Zrt. új rendszerének fejlesztésében

Admins Nuage

Admins Nuage

Hétfőn elindította új értékpapír-kiegyenlítési rendszerét a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Értéktőzsde közös tulajdonában lévő KELER Központi Értéktár Zrt. Ez az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb szabású informatikai rendszer fejlesztése, amelyben meghatározó szerepet vállaltak mérnökeink.

A hétvégi élesítés egy négy éve indult modernizációs folyamat fontos mérföldköve, melynek során architektúra tanácsadóink a megújult működés első koncepciójának felvázolásától kezdve a részletes tervezésen át a megvalósításig aktívan segítették a KELER szakértőit.

Az átalakulási program zászlóshajója, a teljes magyar értékpapírpiacot kiszolgáló és az Európai Központi Bank TARGET2-Securities kiegyenlítési platformjához is közvetlen kapcsolatot biztosító Értékpapír-kiegyenlítési Motor. A Motor és a hozzá szorosan kapcsolódó Díjszámítási- és Bírság modulok specifikációját üzleti elemző csapatunk készítette szorosan együttműködve a KELER szakértőivel. A rendszerek fejlesztését teljes egészében mérnökeink végezték, akik komoly szerepet vállalnak a rendszerek tesztelésének és éles működésének támogatásában is.

További részletek a Keler új rendszeréről a Portfolió weboldalon!

Friss hírek